Чинники ризику розвитку онкологічного захворювання

23.03.2023 в 08:25:00
Любопытно
1 0

Онкологічні захворювання є однією з основних причин захворюваності та смертності в усьому світі. По суті, рак — це захворювання, за якого відбувається безконтрольне розростання злоякісних клітин, здатних проростати в сусідні органи й тканини, поширюватися.


Рак здатен уражати будь-яку людину, незалежно від віку, статі, раси чи рівня доходу. Тому важливо знати, що викликає рак і чого варто оминати.

Фактори ризику розвитку раку

До головних причин раку відносять:

  1. Куріння. Курці мають досить високі шанси захворіти на онкологічне захворювання, зокрема рак легень, ротової порожнини, горла тощо. Зауважте, навіть якщо ви не палите, пасивний вплив тютюнового диму може збільшити ризик виникнення раку легень.
  2. Неправильне харчування. Намагайтесь дотримуватись повноцінного збалансованого раціону та уникати висококалорійних продуктів, трансжирів, технологічно обробленого м’яса. Краще додайте до раціону здорові жири, велику кількість овочів, фруктів, цільнозернових та бобових.
  3. Низька фізична активність. Не забувайте робити зарядку та підтримувати оптимальну для вашого організму масу тіла.
  4. Надмірна засмага. Аби засмагати безпечно та знизити ризик отримання раку шкіри, уникайте прямого сонячного випромінювання вдень, особливо з 10:00 до 16:00 влітку та регулярно користуйтесь сонцезахисним кремом широкого спектра. 

Профілактика онкологічних захворювань

Для зменшення ризику онкології, потрібно здійснювати регулярні скринінги та перевірки. Онкологічна клініка Anadolu є стратегічним партнером госпіталю John Hopkins у США та передовим лідером в області лікування раку. Онкологічний центр обладнаний останніми технологіями, що дозволяють провести діагностику раку на першій стадії. У разі виявлення будь-яких проблем зі здоров’ям провідні лікарі медичного центру нададуть детальну консультацію та складуть індивідуальний план лікування. Додатково, медичний центр Anadolu надає безкоштовну другу думку протягом 48 годин. 

І пам’ятайте, що регулярна профілактика та вчасне виявлення онкологічних захворювань допоможуть досягти значних результатів у лікуванні.


Читайте также

В Одессе изобрели новую игру – гибрид бильярда и гольфа
16.11 в 18:04:43|Спорт
0 0

Игры в Китай
24.06 в 17:22:46|Экономика
0 0

Пенсионная реформа: пыль в глаза и смерть как данность
05.07 в 17:13:22|Экономика
0 1

Одесские парковки: без денег въезд запрещен!
19.08 в 09:02:01|Общество
0 8

Мониторинг СМИ: кризис имени Тимошенко, Тигипко имени Януковича и Янукович на меду
20.08 в 09:09:56|Политика
0 1

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью