В МАШО створили шкільний парламент (фото)

03.04.2024 в 18:40:00
Общество
3 0

В МАШО створили шкільний парламент (фото)

В ОДЕСЬКІЙ ШКОЛІ ЗАСНОВАНО ШКІЛЬНИЙ ПАРЛАМЕНТ

Діти нарівні із керівництвом братимуть участь в управлінні навчальним процесом.

Міжнародна академічна школа Одеса (МАШО) продовжує впроваджувати інновації та кращі закордонні практики в освітній процес. Цього разу у Школі майбутнього вперше в Україні засновано реальний орган учнівського самоврядування – шкільний парламент. 14 парламентарів – представників кожної паралелі середніх та старших класів – будуть вирішувати важливі питання освітнього, спортивного та духовного життя школи. А також висувати власні пропозиції і проєкти розвитку навчального закладу, обстоювати інтереси школярів.

В учнівському парламенті МАШО планується утворити тематичні комітети і комісії, в яких діти братимуть участь в залежності від особистих вподобань та інтересів. У такий спосіб керівництво школи бажає розвинути в учнях творчі та лідерські якості, активну громадську позицію, а також забезпечувати реальний діалог між адміністрацією закладу освіти та школярами.

Першими ініціативами, які висунули новообрані представники учнівського самоврядування, стали: будівництво новітнього баскетбольного майданчика у критому спортивному комплексі МАШО; удосконалення шкільної форми для підвищення впізнаваності закладу; індивідуалізація харчування в учнівському кафе; обладнання хімічної лабораторії для проведення більшої кількості дослідів на заняттях, та багато іншого.

Важливо, що і процедура виборів парламентарів була змодельована у надзвичайній близькості із загальнодержавним виборчим процесом. Школярами були підготовлені списки виборців та бюлетені, обладнано кабінки для голосування, а також встановлено справжні скриньки для збору бюлетенів. Ключову роль в організації виборчого процесу відіграла лічильна комісія, яка займалась підрахунком сотень голосів.





Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Читайте также

В Одесской области двое преступников пытали женщину ради денег
17.09 в 01:30:55|Общество
0 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью