В Одесі готуються до спалаху холери

20.06.2023 в 18:03:00
Происшествия
3 0

При виникненні холери в місті відкриють провізорні шпиталі

В Одесі готуються до спалаху холери

В Одесі щодня до інфекційної лікарні надходять від п'яти до десяти пацієнтів з діагнозом гостра кишкова інфекція. Станом на сьогодні кількість хворих з гострими кишковими інфекціями, які перебувають у стаціонарі, 37 осіб з них 7 діти.

Всі пацієнти пройшли обстеження на збудників гострих кишкових інфекцій та холери. Поки що позитивних результатів немає.  Про це йшлося на брифінгу міського Департаменту охорони здоров'я та обласного центру контролю та профілактики хвороб.

"На разі виникнення небезпечних захворювань базовою установою в Одесі стає міська інфекційна лікарня, в якій розгорнуто 320 ліжок. Зараз установа забезпечена всіма необхідними медикаментами, захисним одягом, деззасобами, персонал навчений. Наразі працюємо у звичайному режимі, у разі якщо буде зареєстрована холера і це буде не поодинокий випадок, а масовий, то будуть розгорнуті наступні лікувальні заклади, які будуть розгорнуті як провізорні шпиталі", — Світлана Лаврюкова головна лікарка Одеської інфекційної лікарні.

Інфекціоніст також відзначила — холера небезпечна хвороба, яка може спричинити важку діарею. Між потраплянням в організм заражених харчових продуктів або води та появою симптомів у хворого проходить від 12 годин до 5 днів.

Представники Одеського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України зазначають, що поки що холери немає. Востаннє цей діагноз ставився ще в 1999 році, коли дане захворювання було завезене до Сергіївки.

Зараз проби морської води показують наявність холероподібних ембріонів, які були й до надзвичайної ситуації, пов'язаної з вибухом Каховської ГЕС. Фахівці відзначають, що ці мікроорганізми природні жителі моря все залежить лише від їхньої кількості. Якщо взяти зведення минулих років, то там також будуть дані ембріони, вони можуть спричинити кишкові інфекції.

Щоб уникнути неприємних сюрпризів, лікарі рекомендують жорстко дотримуватися гігієнічних правил — вживати лише кип'ячену або бутельовану воду, оскільки гострі кишкові інфекції — це хвороби брудних рук. Також потрібно купувати продукти лише у перевірених джерелах.


Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Читайте также

Психотропы в Одессе распространяют через Интернет-магазины и на Балковской ФОТО
16.09 в 11:59:48|Общество
0 0

В Одесской мэрии появился новый «приватизатор»
16.09 в 12:20:31|Общество
0 0

В одесской больнице откроют отделение реабилитации для инвалидов
23.07 в 10:57:19|Общество
1 0

ГАИ не будет выезжать на аварии «дешевле» 10 тыс. гривень
16.09 в 11:40:29|Общество
0 2

В каждом районе Одессы появятся новые зеленые скульптуры
28.01 в 19:28:25|Культура
1 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью