Праймер для обличчя – для чого він потрібен

20.01.2024 в 13:10:00
Любопытно
1 0

Незалежно від того, наносите ви макіяж на все обличчя щодня чи ні, можливо, вам варто подумати про те, щоб додати праймер у свою косметичку. Це продукт, який наноситься на лице перед нанесенням тонального крему. Його завдання – вирівнювання тону шкіри та забезпечення стійкості макіяжу протягом дня.



Професійний праймер у широкому асортименті легко знайти на https://froomo.com/. Представлена в магазині косметика салонних брендів ефективно подовжує стійкість макіяжу, забезпечуючи відчуття комфорту протягом тривалого часу.

Що таке праймер для обличчя

Це косметичний продукт, який готує обличчя до нанесення тонального крему або іншого косметичного засобу. Праймери для обличчя, як правило, являють собою шовковисті, м'які креми і гелі, які призначені для нанесення під макіяж, щоб основа трималася в тонусі і макіяж не розтікався. Вони заповнюють тонкі лінії на обличчі і згладжують рельєф шкіри, створюючи знежирену поверхню для нанесення тонального крему. Вони також гарантують, що основа зчепиться з вашою шкірою і протримається довше.



Види праймерів для обличчя

Вкрай важливо знайти відповідний праймер для певних станів і типів шкіри. Якщо ви ставите питання, як вибрати праймер для обличчя, варто пам'ятати, що деякі праймери комедогенні, тобто можуть закупорювати пори. Якщо у вас жирна шкіра або схильна до прищів, дотримуйтеся некомедогенних праймерів для обличчя. Правильний тип праймера не забиває пори, а забезпечує більш гладке нанесення макіяжу і вирівнює тон шкіри. Не забудьте додати його у свою б'юті-рутину! Деякі з найпоширеніших варіантів праймеру включають в себе: 

  • Матуючий. Цей тип праймера допомагає матувати жирну шкіру. Мета полягає в тому, щоб зменшити блиск, щоб макіяж мав більш однорідний тон.

  • Коригувальний. Відомий як коригувальна база, використовується для виправлення і балансування кольору шкіри перед нанесенням макіяжу. У ньому міститься певний пігмент, щоб вирівняти тон шкіри, щоб макіяж мав рівномірність.

  • Освітлювальний. Призначений для надання сяйва тьмяній шкірі, не роблячи її блискучою або жирною. Праймер створює під тональною основою світловідбивний шар, який притягує світло і буквально освітлює шкіру. 

  • Зволожувальний. Цей тип праймера підходить для людей із сухою шкірою. Додаючи зволоження, ці засоби покращують текстуру і допомагають макіяжу краще лягати на шкіру.

  • Антивіковий. Засіб має додаткову перевагу – вбудовану антивікову формулу. Його використання очевидне, і він являється корисним для літніх жінок.

Як підібрати та використовувати праймер для обличчя

Вибір і використання праймера для обличчя може істотно вплинути на стійкість і якість вашого макіяжу. Ось покрокова підготовка з вибору та використання праймера для обличчя:

  • Визначте свій тип шкіри. Підберіть праймер, який підходить вашому конкретному типу шкіри, наприклад, безмасляний для жирної або зволожувальний для сухої шкіри.

  • Враховуйте проблеми зі шкірою. Якщо ваша шкіра має почервонілий, або тьмяний вигляд, знайдіть праймер, що коригує відтінок шкіри. 

  • Зверніть увагу на компоненти. Вибирайте праймер, що не містить потенційних подразників і відповідає потребам вашої шкіри. 

  • Враховуйте особливості використання. Деякі праймери можуть мати додаткові переваги, наприклад, засоби з SPF для захисту від сонця або ті, які спеціально розроблені для конкретного макіяжу, наприклад, для стійкості тіней для повік.

У продажу можна зустріти два типи праймерів – це силіконовий і мінеральний. Вибір одного з них залежить від того, під який засіб його наносити. Якщо під тональний крем, то знадобиться силіконовий, якщо під мінеральну основу, то – мінеральний. Нині ці продукти також дуже часто мають цілу низку переваг, які поліпшують колір обличчя, що дає підстави вважати їх також засобами догляду за шкірою.


Читайте также

«Визуалка» от Уты Кильтер: «OdessaDraw» ломает стереотипы
01.09 в 12:58:30|Культура
0 0

Визуалка от Уты Кильтер: «Взыскующая лепота» Александра Лисовского, или Подлинное искусство лгать не способно
27.01 в 18:41:37|Культура
0 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью