Задля підтримки ветеранів створено грантову програму «ВЛАСНА СПРАВА»

29.08.2023 в 21:10:00
Экономика
3 0

Задля підтримки ветеранів створено  грантову програму «ВЛАСНА СПРАВА»

Міністерка економіки України Юлія Свириденко підписала Меморандум про співпрацю між Міністерством економіки України та Superhumans Center.

Документ передбачає поширення інформації про можливості для ветеранів та ветеранок у центрі реабілітації та протезування  Superhumans Center, проведення спільних заходів, зокрема, і для обміну досвідом.

Метою Меморандуму є створення умов для підтримки підприємництва в Україні через грантову програму на створення або розвиток власного бізнесу учасникам бойових дій, особам з інвалідністю внаслідок війни та членам їх сімей.

«Хочу подякувати центру Superhumans за виконання важливої місії – допомоги бійцям відновитись і повернутися до цивільного життя. Ми всі вдячні нашим захисникам та захисницям за той вибір, який вони зробили і який веде нас до перемоги. В свою чергу, ми маємо віддячити нашим героям новими можливостями для втілення мрій, створення бізнесів і навчання. Наше завдання, щоб виходячи із реабілітаційного центру, лікарні або госпіталю, ветеран чи ветеранка не просто мали протез, а ще й мали умови та бажання його використовувати. Аби у них була робота, куди хочеться іти, бізнес, який хочеться розвивати, оселя, куди хочеться повертатися після насиченого дня», — відзначила Юлія Свириденко.

Так, аби ветерани мали можливість започаткувати чи розширити свій бізнес, вони можуть стати учасником урядової грантової програми «Власна справа» від Міністерства економіки та отримати від 250 тисяч до 1 мільйона гривень фінансування. Важливою умовою є створення нових робочих місць. Крім того, фінансову підтримку можна отримати завдяки конкурсним програмам від Українського ветеранського фонду – до 3 млн грн.

Загалом вже понад 400 ветеранських бізнесів і громадських організацій ветеранів отримали фінансову підтримку та гранти на 100 млн грн завдяки різноманітним державним програмам. 

Подати заявку на грант для ветеранів та членів їхніх сімей можна через портал Дія.

Источник: Міністерство економіки

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью