До ВР подано законопроект про мобілізацію від Кабінету міністрів

30.01.2024 в 21:36:00
Политика
3 0

До ВР подано законопроект про мобілізацію від Кабінету міністрів

Документ подано за підписом голови українського уряду Дениса Шмигаля.

Серед цікавого — можна змінювати місце проживання без дозволу ТЦК, дані перевірятимуться через «Оберіг», без «бусифікації», повідомляє Ділова Одеса

Перше, буде змінено призовний вік з 27 до 25 років.

Також зміна щодо потенційних обмежень ухилянтів. Тепер це проводиться через суд, а не напряму військкоматом. ТЦК має звернутись до суду задля накладення потенційних обмежень:

 

— арешт банківських рахунків та цінностей, які зберігаються в банках
— обмеження на виїзд за кордон (?)
— обмеження прав на водіння машини

Є й зміни у обов’язках громадянів щодо мобілізаційної підготовки.

Громадяни тепер також зобов’язані:

— Реєструвати електронний кабінет призовника—військово-зобов’язаного.
— Проходити медичний огляд для визначення придатності до служби згідно з рішенням ВЛК.

У період мобілізації, усі громадяни віком від 18 до 60 років, що перебувають на обліку (чи зняті з нього), мають мати при собі військово-обліковий документ та пред’являти його за вимогою представника ТЦК, поліцейського чи ДПСУ.

Окрім минулих норм, не підлягають призову на військову службу:

— Жінки та чоловіки, на утриманні яких перебувають троє і більше дітей віком до 18 років, крім тих, які мають заборгованість зі сплати елементів (детальніше на світлині).

 

— Жінки та чоловіки, які мають дитину (дітей) до 18 років, якщо другий з батьків помер/позбавлений прав/визнаний зниклим безвісти.

 

У новому законопроєкті виключена норма захисту від призову для тих, хто мають дружину (чоловіка, чи батьків) з числа осіб з інвалідністю I чи II групи за умови, що такі особи не мають інших працездатних осіб.


Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью