ВІДНИНІ «СЕЛИЩА МІСЬКОГО ТИПУ» ПЕРЕТВОРЮЮТЬСЯ НА "ПОСЕЛЕННЯ"

28.01.2024 в 17:55:00
Происшествия
3 0

 ВІДНИНІ «СЕЛИЩА МІСЬКОГО ТИПУ»  ПЕРЕТВОРЮЮТЬСЯ  НА "ПОСЕЛЕННЯ"

В Україні набрав чинності новий закон, який оновлює класифікацію населених пунктів та встановлює порядок їх утворення та ліквідації, перейменування, а також зміни статусу.

Населені пункти, де є садибна забудова та чисельність населення понад п’ять тисяч жителів, стають просто селищами.

Закон скасовує поняття «селище міського типу» — СМТ. Замість нього запроваджується нове поняття — «поселення».

Решта населених пунктів в Україні матимуть статус села.

ДОКЛАДНО ПРО НОВАЦІЮ:
28 липня 2023 року
 Верховна Рада ухвалила в другому читанні Закон № 8263 «Про дерадянізацію порядку вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою», яким оновлено класифікацію населених пунктів в Україні та встановлено порядок їх утворення та ліквідації, перейменування і зміни статусу.

Зокрема, закон передбачає ліквідацію статусу селищ міського типу, тож в Україні будуть лише міста, селища та села. Так, у місті має проживати щонайменше 10 тис. осіб; у селищі з переважно садибною забудовою загальна чисельність мешканців повинна сягати 5 тис.; селом вважається населений пункт, в якому проживає менш ніж 5 тис. жителів.

Крім того, закон запроваджує поняття «поселення» – компактне місце проживання людей за межами населеного пункту, яке не має сталого складу населення. Це стосуватиметься дачних кооперативів або тимчасових мобільних містечок для вимушено переміщених осіб.

Також якщо в населеному пункті протягом трьох років відсутні офіційно зареєстровані для проживання люди, це може бути підставою для його ліквідації.


Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Читайте также

В Одессу контрабандой переправляли старинный крест
16.09 в 12:59:00|Общество
0 0

Чому поліцейський у Дніпрі аж тричі стріляв в водія елітного авто?
Одесские АЗС оказались подпольными
16.09 в 13:20:55|Общество
0 0

Поліціянта з Дніпра, який застрелив чоловіка, було присуджено до цілодобового домашнього арешту до 30 жовтня 2023 року.
Причиною обстрілів острова Зміїний є тиск на цивільне судноплавство
03.08 в 19:35:00|Политика
1 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью