Народні рецепти з використанням насіння конопель, олії та спиртової настойки

26.07.2022 в 19:04:00
Любопытно
1 0

Довгі роки коноплі як рослина була недооцінена, більшість людей не знали про її медичні властивості, не використовували для приготування відварів, мазей та кремів. Тим часом коноплі є джерелом амінокислот, вітамінів, антиоксидантів. Каннабіноїди, що містяться в ній, допомагають боротися з низкою захворювань, а також мають потужний протизапальний ефект, знижують рівень холестерину в крові.

Чи дозволено використовувати насіння конопель і від чого воно допомагає?

В Україні продаж насіння коноплі абсолютно легальний. Це ж стосується й інших продуктів, одержуваних із рослини (наприклад, КБД масел), які містять психоактивний ТГК. Найчастіше з них готують настоянки, які надалі приймають внутрішньо або використовують для примочок. Вони знімають запалення, мають загоювальну дію. Також відвар застосовують як ополіскувач для волосся. Усього за кілька процедур вдасться значно покращити структуру локонів, перемогти лупу та лущення шкіри голови.

Рецепти, які працюють

Насіння конопель чудово допомагає при застудних захворюваннях та ГРВІ. Щоб приготувати лікарський настій, до склянки гарячої води необхідно додати ложку насіння, закрити кришкою і наполягати протягом 15 хвилин. Особливо добрий відвар при бронхіті, бажано випивати не менше двох склянок на добу. Значно покращує самопочуття при астмі, знижує частоту кашлю. Такий самий настій рекомендується випивати при нервовій напрузі, він нейтралізує стрес і викликає сонливість.

Більш концентрований відвар з насіння конопель має загальнозміцнюючу дію, позитивно впливає на нервову систему. Для його приготування необхідно висипати дві столові ложки насіння у ступку і потовкти їх. Далі, залити їх окропом та настоювати щонайменше півгодини. Настій п'ють протягом дня, розділивши на три рівні частини.


Крім насіння, в народних рецептах використовується олія та спиртова настойка на основі конопель. При болях у юшці з вати формують тампон, змочують його в конопляному маслі, після чого закладають у вушний отвір на ніч. Засіб добре зігріває, знеболює, знімає запалення. Також ватний диск з нанесеною на нього олією допоможе позбавитися виразок на тілі, запалень, мозолів. Проблемну частину тіла необхідно обробляти кілька разів на день, доки буде досягнуто результату.


Спиртову настойку додають у склянку з водою на лікування бронхіальної астми. Достатньо всього трьох крапель за один прийом, бажано повторювати процедуру двічі на добу, після обіду та перед сном. Спиртовим розчином можна змащувати бородавки, для цієї ж мети як найкраще підійде конопляна мазь. Приготувати її можна самостійно.

Посилання на джерело: https://dubaseed.com/ua/


Читайте также

Куда ведут переходы-призраки?
06.12 в 21:57:41|Общество
0 0

Способы использования конопли в быту, о которых вы не знали ранее
09.11 в 17:03:00|Любопытно
0 0

В Одесі підтвердили два випадки сказу у котів
Одесские мажоры: Хроника безнаказанности
Коммерческая недвижимость: выбор и покупка
22.03 в 21:53:00|Любопытно
0 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью