Історія про пошук «своїх»: Дім Блещунова відкриває виставку

14.12.2023 в 21:13:00
Культура
3 0

Історія про пошук «своїх»: Дім Блещунова відкриває виставку


15 грудня в Домі Блещунова відкривають виставку «Товариство
загублених рукавичок», створеної за мотивами книги одеської письменниці Оксани Маслової.

"Історію Маленької Синьої Рукавички авторка розповіла і маленьким, і дорослим читачам. В книзі йде мова про те, як не розгубитися, коли опинився в чужій країні чи місті, як віднайти надію. «Ця книга про загублених, які знаходять своїх. Вона потрібна саме зараз, в цьому я щиро переконана", — пише Оксана Маслова, яка є авторкою трьох книг та
лауреаткою національних та міжнародних драматичних конкурсів.

Зазначимо, що книги та п’єси Оксани перекладені п’ятьма мовами: англійською, німецькою, фінською, чеською та шведською.

Одеська художниця, мультиплікатор та ілюстраторка Ірина Потапенко створила в книзі казкову атмосферу новорічної Праги, і саме цю атмосферу побачать відвідувачі на виставці. «Ірина працювала над книгою під обстрілами, перебуваючи в тому самому сумнозвісному підвалі, про який знає майже вся країна. Так з’явилося акварельне святкове місто, вітрини з веселими вогниками, скульптури ангелів з дивовижними крилами, зоопарк, кав’ярня з книжками… Справжнє зимове диво», — пише про мисткиню та її творчість Катерина Новак, проектна менеджерка видавництва “Ранок”, завдяки якому «Товариство загублених рукавичок» побачило світ в Україні.

На виставці представлять ляльки та інсталяції колекціонери ляльок та іграшок Олена та Сергій Філіппови. «Тепло рукавичок, тепло іграшок приносить затишок в люту зиму. В цей надскладний час необхідно підтримувати один одного навіть в такий неординарний спосіб, як виставка авторської ілюстрації та іграшок щодо книги, яка була створена з найтеплішими почуттями», — діляться бажанням та досвідом співпраці Олена та Сергій, засновники проєкту «КуклЬтура», організатори всеукраїнських та міжнародних виставкових проектів «Німецьке лялькове Різдво», «Премія Макс-Оскар-Арнольд. Український дебют», «Ukraina Terra Magnifica: достовірна реальність» та ін. 

З 15 грудня 2023 по 15 січня 2024 пориньте у пригоди Маленької Синьої Рукавички в одному з найкрасивіших міст світу разом із Домом Блещунова на Польській, 19.
Музей працює з четверга по неділю з 11:00 до 17:00.


Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью