Одеситам-боржникам відключать воду

22.01.2024 в 14:02:00
Экономика
3 0

Одеситам-боржникам відключать воду

29 грудня 2023 року Кабінет Міністрів України постановою №1405 скасував заборону на припинення надання житлово-комунальних послуг боржникам, нарахування та стягнення штрафів, пені.

Відповідні обмеження були введені ще у березні 2022 року, але відтепер надавачі комунальних послуг мають право не лише подавати до суду, але й відключати боржникам послуги водопостачання та водовідведення. Виключення становлять території, на яких ведуться бойові дії та тимчасово окуповані території.
З початку воєнного стану деякі споживачі вважали, що можна взагалі не платити за комунальні послуги, через що рівень заборгованості став катастрофічним і більшість підприємств водопостачання опинились на межі виживання.

Так, лише одесити за надані послуги водопостачання та водовідведення заборгували “Інфоксводоканалу” астрономічну суму - майже півмільярда гривень. Ці гроші могли б піти на сплату боргів за електроенергію, на заміну труб чи купівлю нового обладнання. Але підприємство вимушене “латати дірки” та знаходити кошти, щоб розраховуватись з боргами перед постачальниками енергоресурсів, матеріалів та реагентів.

Фахівці “Інфоксводоканалу” сподіваються, що не доведеться блокувати картки та відключати послуги десяткам тисяч боржників. Адже такі заходи - не самоціль, а лише законний спосіб стягнення боргів з неплатників. У будь-якому разі компанія завжди готова йти назустріч споживачам та у разі фінансових складнощів оформити реструктуризацію боргу. Для швидкої та безпечної оплати запроваджені всі сучасні сервіси дистанційного обслуговування. На сайті підприємства http://infoxvod.com.ua можна сплатити за воду в один клік без реєстрації і комісій, картою будь-якого банку. За допомогою чат-ботів у вайбері та телеграмі можна зручно перевірити стан особового рахунку, передати показання і здійснити оплату.


Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Читайте также

Завтра в Одесі відключать воду (де і коли)
02.11 в 12:41:00|Экономика
1 0

В Пересипському районі Одеси відключать воду (де саме)
20.02 в 16:24:00|Экономика
1 0

7 листопада частині споживачів міста Одеси відключать воду (адреси)
06.11 в 15:23:00|Экономика
1 0

7 березня в Одесі частково відключать воду
06.03 в 19:35:00|Экономика
1 0

Завтра на Поскоті в Одесі відключать воду (адреси)
21.12 в 20:44:00|Экономика
1 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью