У Києві затримано агента фсб, що мав вступити до школи «Армії дронів» аби шпигувати за ЗСУ

03.10.2023 в 12:55:00
Происшествия
3 0

 У Києві затримано агента фсб, що мав вступити до школи «Армії дронів» аби шпигувати за ЗСУ


Співробітники Служби безпеки провели багатоетапну спецоперацію, у результаті якої в Києві затримали ще одного агента фсб. Він збирав розвіддані про спецпідрозділи Збройних Сил України та СБУ, які спеціалізуються на використанні безпілотних літальних апаратів.

Відповідне завдання ворожий агент отримав від свого російського «куратора» наприкінці літа цього року. Для його виконання поплічник агресора намагався вступити на навчання до однієї з київських шкіл «Армії дронів».

Після зарахування до закладу він мав встановити локації полігонів Сил оборони, де курсантів навчають управляти ударними та розвідувальними безпілотниками.

Також він планував виявити місця базування українських спецпідрозділів БПЛА та їхніх дронів.

За наявними даними, окупанти готувались використати розвідінформацію свого агента для здійснення прицільних повітряних атак на об’єкти ЗСУ та Служби безпеки.

Крім того, зловмисник обходив вулиці Києва і як пересічний мешканець фіксував локації українських захисників на території міста.

У разі успішного виконання ворожих завдань, російські загарбники «гарантували» своєму агенту грошову винагороду, яка мала зайти на його банківську картку.

Співробітники СБУ своєчасно викрили зловмисника і затримали його «на гарячому» під час фотографування ним однієї з військових частин у столиці.

За даними слідства, ворожим поплічником виявився 49-річний підприємець з Києва, якого два місяці тому дистанційно завербував представник фсб. У поле зору агресора він потрапив через свої антиукраїнські дописи на одному з російських Телеграм-каналів.

Подальшу комунікацію здійснювали через анонімний чат у месенджері.



Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.


Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью