Технічне обслуговування дизельної електростанції

19.02.2020 в 16:50:00
Любопытно
1 0

При тривалій експлуатації дизельних електростанцій виникає необхідність заміни комплектуючих, а також технічного обслуговування генератора змінного струму (альтернатора), мотора і інших елементів агрегату.

Ремонт генераторів в Києві здійснює компанія Dalgakiran через власні центри технічного обслуговування, де можна отримати весь спектр сервісних послуг.

Навіщо потрібен ремонт генератора

Ремонт дизельного генератора необхідний, щоб забезпечити його ефективну роботу і продовжити термін служби. Ремонтні роботи включають комплексну діагностику ключових вузлів агрегату і їхню заміну у разі необхідності.

Експлуатація у важких умовах: вплив високих температур, перепади вологості і тиску негативно впливають на цілісність захисної покриття обмотки проводів. Це збільшує ризик короткого замикання і пошкодження генератора. Іншою частою проблемою вихід з ладу регулятора напруги. В такому випадку проводиться його повна заміна. ТО направлено на виявлення та усунення проблем в роботі дизельного генератора і проводиться:

  • планово – відповідно до керівництвом по експлуатації агрегату і незалежно від його поточного стану;
  • за потребою – в разі виходу з ладу будь-якого активного елемента установки, зносу комплектуючих або при наявності зовнішніх пошкоджень.

Як виглядає технічне обслуговування дизельної електростанції

Ремонт дизельного генератора включає різні перевірки за допомогою комп'ютерної діагностики та інших засобів. При діагностиці дизеля фахівець перевіряє:

  • повітряний фільтр на наявність забруднення;
  • кабелі на наявність корозії;
  • рівень масла і охолоджуючої рідини.

Це лише невелика вибірка з безлічі пунктів діагностики та огляду, які виконуються при сервісному обслуговуванні. Фахівці проводять тестування ДЕС на навантаження. Генератор запускається у роботу на максимальній потужності, щоб перевірити, що всі компоненти працюють, і агрегат здатний забезпечити заявлену потужність. Проводиться діагностика окремих робочих елементів електростанції, перевіряється справність електроніки, виявляються помилки, що заважають роботі дизельної електростанції.

Після розбирання генератора для діагностики проводиться його збірка і калібрування для підвищення ККД установки. На завершення технічного обслуговування кожен вузол перевіряється за допомогою програми. Якщо виявлені хоча б найменші відхилення, дизельний генератор налаштовується ще раз. Потім станція запускається для фінальної діагностики.


Читайте также

Океан Ельзи: Взрыв по имени «Одесса» ФОТО ВИДЕО
27.06 в 09:15:07|Культура
0 0

Из Звездочки – в Звезду
22.09 в 11:59:00|Культура
0 0

Студенты-вокалисты Международного гуманитарного университета выступили с отчетным концертом
28.12 в 23:58:00|Культура
0 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью