Як правильно вибрати депозит в Україні?

29.02.2024 в 21:06:00
Любопытно
1 0

В умовах нестабільної економічної ситуації вибір надійного та вигідного депозиту стає особливо актуальним.

Розміщення вкладень в банку — не тільки спосіб зберегти свої заощадження, а й можливість примножити їх. Депозит в банку — це страхування на випадок фінансових проблем та можливість отримувати пасивний дохід. Але перед підписанням договору треба звернути увагу на деякі фактори. Тоді вкладення приноситиме максимальну користь.

Відсоткова ставка

Це один із найважливіших критеріїв вибору. Порівняйте пропозиції різних банків, щоб знайти найвигідніший варіант. Враховуйте, що річна відсоткова ставка  може бути простою чи складною. Проста відсоткова ставка нараховується лише на початкову суму вкладу. Складна нараховується на початкову суму вкладу та раніше нараховані відсотки.

Термін депозиту

Чим довше термін депозиту, тим вищою буде відсоткова ставка. Вибирайте термін, виходячи зі своїх цілей та можливостей. Якщо вам потрібні гроші найближчим часом, вибирайте депозит із коротким терміном. Якщо ви готові зафіксувати свої заощадження на тривалий термін, можете вибрати депозит із вищою процентною ставкою.

Валюта депозиту

Депозити можна відкрити у гривні, доларах США чи євро. Зважайте на валютні ризики. Якщо ви не впевнені у стабільності курсу гривні, можете відкрити депозит у доларах чи євро.

Можливість поповнення та зняття коштів

Деякі депозити дозволяють поповнювати та знімати кошти без втрати відсотків. Інші вкладення не передбачають таких функцій. Вибирайте депозит з урахуванням ваших потреб.

Наявність додаткових опцій

Деякі банки пропонують додаткові опції депозитів, які роблять вкладення вигіднішим. До таких функцій належать капіталізація та можливість дострокового зняття без втрати відсотків. Уточніть, які додаткові опції пропонує банк, та оберіть ті, які вам потрібні.

Репутація банку

Вибирайте надійний банк із гарною репутацією. Дізнайтеся, чи банк є учасником Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Це забезпечить вам повернення коштів у разі банкрутства фінансової установи.

Оподаткування

З 2023 року в Україні запроваджено нові правила оподаткування депозитів. З відсоткового доходу за вкладами понад 100 000 грн на рік необхідно сплачувати податок 18%.

Інформацію про умови оподаткування можна знайти:

  • на веб-сайтах банків;

  • у таблицях депозитів на сайтах фінансових порталів;

  • у відділеннях банків.

Перед оформленням депозиту уважно прочитайте умови договору. Порівняйте пропозиції різних банків, щоб знайти найвигідніший варіант. Не женіться за максимально високою відсотковою ставкою. Вибирайте в надійному банку депозит, який максимально відповідає вашим цілям та можливостям.


Читайте также

Что ожидает порты региона? 7 мнений экспертов
01.04 в 14:09:52|Экономика
0 0

Коррупционные схемы в действии, или кто стоит за новым начальником Одесского порта
11.01 в 15:10:00|Экономика
0 0

Хроники-2011 в Одессе: Лихие 90-е и кромешный передел
Футболисты, завершившие карьеру в 2020 году
03.03 в 18:27:00|Спорт
0 0

Крупнейшие и самые известные стадионы Украины
10.03 в 21:25:00|Спорт
0 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью