Інформація про утиски дітей ухилянтів - фейк

20.02.2024 в 18:07:00
Общество
3 0

Інформація про утиски дітей ухилянтів - фейк

Про це заявила народний депутат Юлія Гришина, яка є представницею Комітету ВРУ з питань освіти.

Вона розкритикувала сьогоднішє інтерв'ю свого колеги по фракції 2Слуга народу" Вадима Івченка щодо посилення покарань для громадян, які не бажають служити в ЗСУ, пише Ділова Одеса.

Гришина заявила, що особисто поспілкувалася з нардепом Вадимом Івченком після його скандального інтерв’ю, де пролунала заява про заборону для дітей ухилянтів на навчання у ВНЗ.

Тож, як запевняє представниця української освіти, — жодних норм про позбавлення дітей ухилянтів права на освіту немає.

«Наведені цитати — це його особисті міркування щодо того, як держава може реагувати на факт ухилення від мобілізації. Це просто уривок із дискусії, жодних подібних рішень не приймалося ні на рівні політичного керівництва, ні всередині профільного комітету. Така норма суперечила б і Конституції, і здоровому глузду» , — сказала Гришина.

Дітям уклоністів можуть відмовити у вступі до ВНЗ. Таку пропозицію обговорюють у кулуарах парламенту, заявив нардеп від «Батьківщини», член комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Вадим Івченко. У рамках законопроекту про посилення мобілізації депутати розглядають різні методи мотивації чоловіків воювати, зокрема обмеження в праві на освіту. «Політичне керівництво пропонує: якщо ти не хочеш виконувати свій громадянський обов’язок, захищати Батьківщину і якщо не перебуваєш на військовому обліку, держава може відмовляти тобі в послугах. Наприклад: ти не будеш отримувати підтримку держави, твої діти не вступатимуть до ВНЗ або ти сам не вступатимеш до ВНЗ», — заявив Івченко. За його словами, зараз мобілізація не може бути добровільною. А примус має відповідати нормам Конституції. «Конституційно, коли ви маєте захищати свою державу, а ви не приходите в центри комплектування, не оновлюєте свої дані і не стаєте на військовий облік? Усі чоловіки в Ізраїлі перебувають на військовому обліку. І в нас теж усі мають стояти на обліку. Це не означає, що вони обов’язково будуть на нулі або на війні. Але на обліку ти повинен стояти. Держава має знати, розраховувати на тебе чи ні. Це звичайний процес», — вважає Івченко. Як наголосив народний обранець, зараз мобілізація не може бути добровільною. А примус — це мова про норми, які мають відповідати Конституції. 


Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Читайте также

Правила виїзду для чоловіків не посилювали Демченко
30.12 в 22:07:00|Общество
1 0

Все керівництво районної ВЛК на Одещині "погоріло" на корупції: СБУ розкрили злочинну схему
Чиновники Одессы пытаются продать коммунальную собственность на Балковской ВИДЕО
16.09 в 21:13:52|Общество
0 1 0

60 днів на явку в ТЦК - що пропонує законопроект про мобілізацію
31.01 в 15:25:00|Общество
1 0

Внимание! Обнаружив ошибку или неточность в тексте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter. Далее следуйте инструкциям. Редакция сайта заранее благодарит всех бдительных читателей!

Новости Одессы

Интервью

Престижный диплом и гарантированное трудоустройство: почему абитуриенты выбирают социально-правовой факультет Национального университета «Одесская юридическая академия»

Выбор учебного заведения – задача не менее ответственная, чем выбор самой профессии. Но не менее важно выбрать факультет и определиться с будущей специальностью, которая соответствует всем чаяниям и требованиям абитуриента.

11.02 в 14:31:00|Общество
1 0
Все интервью